- 800g mielona mięso z udźca z indyka
- 1 pęczek pietruszki
- 1czubata łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
- 1 szczypta płatków chilli
- 2 pieczone papryki
- ½ kostki bryndzy
- 1 garść rukoli
- sól, pieprz
Porcja tradycyjnych klopsów ma 500 kcal.
Mięso:
Podawać klopsiki polane sosem z dzikim ryżem, z prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Porcja tradycyjnych klopsów ma 500 kcal.
- 200g chudej cielęciny
- 1 garść wyłuskanych posiekanych pistacji
- ½ pęczku koperku
- skórka z jednej cytryny
- sok z ¼ cytryny
- wywar warzywny
- sól, pieprz
- 1 mały jogurt
- skórka z ½ cytryny
- sok z ½ cytryny
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka wywaru warzywnego
Podawać klopsiki polane sosem z dzikim ryżem, z prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Porcja tradycyjnych klopsów ma 500 kcal.
- 400g twarożku śmietankowego 4% light
- 4 białka
- 4 łyżki cukru
- 1 laska wanilii
- szczypta soli
- 200g truskawek
- 2 łyżki sherry
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
Zrobić sos. Truskawki wrzucić do rondla. Dodać cukier, sherry i sok z cytryny. Dusić pod przykryciem przez kilka minut. Jeszcze ciepłe, ale nie gorące babeczki podawać z ciepłym sosem truskawkowym.
Tradycyjna porcja sernika 574 kcal.
Sernik pieczony w kąpieli wodnej 150 kcal/porcja
- 800 g twarogu śmietankowego (4% tłuszczu)
- 3 jaja
- 1/2 szklanki cukru.
- 1 laska wanilii
- truskawki
Porcja tradycyjnego sernika 350 kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz